Meer over Donegal-Socks

 

<

Donegal-Socks is een familiebedrijf, gesitueerd in het pittoreske plaatsje Glenties (Engels) / Na Gleannta (Iers) aan de Noordwest kust van Ierland, omgeven door de Bluestack Mountains. Het plaatsje Glenties staat synoniem voor vele honderden jaren productie van breiwerk, zoals bijvoorbeeld sokken.

Eigenlijk is de film “Dancing at Lughnasa”, met actrice Meryl Streep en geschreven door Brian Friel, gebaseerd op het plaatsje Glenties. De gezusters Mundy, op wie dit toneelstuk en film zijn gebaseerd, verdienden hun kost met sokken breien voor de lokale fabrieken.
Tegenwoordig zijn bijna alle traditionele vaardigheden verdwenen. Hoewel de huidige familie Breslin, inmiddels de derde generatie van een familiebedrijf, trachten de ambachtelijke vaardigheden van hun voorouders vast te houden en door te gaan met de productie van Donegal-Socks voor de eigen markt en de export.

De ruige patronen van bergen en veengrond smelten samen met tinten van de wilde zee en blauwe lucht in het kleurige patroon van breiwerk, precies zoals Donegal’s Ierland is.

"Met grote trots houden wij de traditie levend in elk paar Donegal-Socks dat we maken voor uw plezier!"


Bezoek Glenties / Donegal-Socks

Gaat u op vakantie naar Donegal dan is een bezoekje aan Glenties en de familie Breslin zeker de moeite waard.

Naast de werkplaats in Glenties heeft de familie ook een winkel.
 

"U wordt welkom en vol trots ontvangen!"


Donegal Ireland

Leuke websites over Ierland en Donegal

www.facebook.com/ierland

www.govisitdonegal.co